Sådan sikrer du, at dit ur er ægte

Kvinde med et flot ur på armen
Sådan sikrer du, at dit ur er ægte
Henrik Andersen
-
01/03/2023
-

Når du køber et ur fra et anerkendt mærke, som ikke sælger billige ure, er det væsentligt, at du sikrer dig, at der ikke er tale om en kopi. Det kan dog være svært at skelne, men ikke desto mindre er det muligt. Bliv klogere på, hvordan du ser, om et ur er ægte eller falsk, her.

Der er mange falske ure i omløb

De mest populære urmærker sælger mange ure, og de fleste mennesker har minimum ét ur, mens nogle endda har flere. Mange ure til kvinder fra populære brands koster en mindre formue, selvom du naturligvis også sagtens kan få langt billigere ure, som stadig sidder godt om håndleddet og matcher din personlighed.

Mange køber dog dyrere ure enten som en investering, eller fordi det er et statement, som signalerer, at der er råd til det. Hvis du overvejer at købe et dyrt ur, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det er ægte. Det kan være svært at se, men der er en række indikatorer, som du kan bruge, når du vil tjekke ægtheden af dit ur.

Sådan tjekker du, om dit ur er ægte

Først og fremmest er det vigtigt at gøre opmærksom på, at her er tale om en generel guide. Derfor er det vigtigste altid, at du køber dit ur hos en autoriseret forhandler, uanset om du handler i en fysisk butik, over nettet eller når du er på storbyshopping i udlandet. Det er nemt at blive snydt, så vær opmærksom på forhandlerens troværdighed.

Herudover bør du være opmærksom på følgende:

  • Logoet: Typisk vil de originale logoer på ure være i en diskret størrelse, som ikke er så iøjnefaldende. Det gælder eksempelvis Rolex-ure, hvor logoet ofte er diskrete på de originale ure. Her vil de falske ure ofte have større logoer, og derfor er det en god idé at sammenligne dem.
  • Sekundviseren: Du kan ofte spotte, om der er tale om et ægte eller falsk ur, ved at sammenligne sekundviseren på dit ur med en original model. Ofte vil sekundviseren være anderledes på et falsk ur, hvorfor det er en god idé at rette din opmærksomhed til den.
  • Bogstaverne på urskiven: Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit ur er ægte eller falsk, kan du sammenligne bogstaverne på urskiven. På de falske modeller vil der typisk være brugt en anden skrifttype end på de originale ure, hvilket er et klart signal om, at du bør gå en stor bue udenom uret.
  • Vandtæthed: Mange dyre ure er vandtætte, hvilket betyder, at de kan tåle at komme under vandhanen, uden at de tager skade. Hvis du har et dyrt ur, som tager vand ind, så er det typisk falsk. Det er derfor en god idé at tjekke, om uret rent faktisk er vandtæt. Hvis ikke, så bør dine alarmklokker ringe.

Herudover er der naturligvis altid en række øvrige tegn, som det kun er selve forhandleren, der vil kunne få øje på. Derfor er det en god idé at kontakte en autoriseret forhandler, hvis du har fået fingrene i et ur, som du ikke er sikker på, er ægte. De vil som regel kunne hjælpe dig, men hos nogle forhandlere koster det et gebyr.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!